Tudom, tudom,

jó pár oldal, blog létezik, amelyek a „retroság” minden árnyalatával foglalkozik, akár napi szinten, vagy tematikusan. És ez így jó. Nem akarok változtatni, nem akarok én is egy tucatblogot létrehozni, és olyan dolgokról írni, amit nem tapasztaltam. Nem. Én szimplám nosztalgiázni szeretnék, elmerülni kicsit a „régvoltdejóvoltban” – ezért is lesz itt játéktól a filmig minden –, és noha alig múltam 30, az informatikában (vagy inkább a geekségben, hogy előrevetítsem a blog témáját) ez már öregnek számít. Nagyon öregnek. Gondoljunk csak bele, hogy 30 éve, még a commodore 64 volt „A Számítógép” (és mivel akkor tájt születtem, mikor e ketyere az egekbe emelkedett, legyen ő az első mérföldkő, ameddig visszatekintek)! Vagy, hogy ’81-ben jött ki az elő Indiana Jones film, illetve adták a magyar mozik a Vukot! Ugye, milyen rég is volt? :)

Tehát mitől lesz más ez az oldal/blog, mint a többi? Semmitől! Csupán megpróbálok visszakalandozni egy kicsit a múltba, és közben mai szemmel górcső alá venni a fiatalságom nagyobb kúlt ikonjait, meghatározó élményeit, és ha lehetőségem lesz rá, egy-két pluszt, érdekességet is csempészek majd az emlékek mellé. Mindezt úgy, hogy a mára gyakorolt hatásait is szem előtt tartom (így jönnek majd képbe az indie játékok, remakek).

Mivel a fenti sorok a retrorgia bloghoz íródtak, látszik, kicsit másak voltak az akkori elképzeléseim. De a lényeg megmaradt, továbbra is retro játékokon van a hangsúly és a hozzájuk valamilyen formában köthető Indieken! – Cartwright 2017-02-21

Elérhetőség: retrogeek.hu[kukac]gémélpontkom

2 Responses to “ Az oldalról ”

 1. Kedves Cartwright!
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam a retrogeek-re! Valószínűleg egy korosztályból származhatunk, mert ugyanezek a játékok (és még rengeteg másik) hozza nekem is az igazi nosztalgiafaktort. Az írások a régi szép időket idézik, amikor még nem nekem kellett feladni a sárga csekket, csak arra volt gondom, hogy norton commanderben elindítsam Warcraft 1-et, TIE fightert stb… Ma is visszaköszönnek a szünidei nagy játszások, házi kétszemélyes lanpartik, éjszakákon átívelő küzdelmek a stratégiai játékokkal. Számomra örökre ez az időszak lett életem egyik legszebb időszaka.. Remélem még nagyon sok írás lesz itt a régi játékokról.
  Üdv:
  cracker

  • Hali és üdv az oldalon! :)
   Igen, most, hogy lassan a háttér rendben van és nem omlik össze napi 10 látogató alatt, mint a régi tárhely, már kedvem is van írni. Vagyis blogolni.
   Lesznek régi játékok, sőt, azon vagyok, hogy belekezdjek az ígért 20 éves játékok cikkeknek. Pontosabban befejezem az elsőt. Meg persze vannak gyöngyszemek, amiket az ember elfelejt, mert nem volt annyira populáris (terminal velocity, vagy akár a simfarm :D). És ha van valami észrevétel (helyesírás nem ér, az sajna borzalomsas), írj nyugodtan :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .