Itt látható a jelenlegi retro számítástechnikai és játék gyűjteményem. 2017 nyarán kezdtem bele ebbe a hobbiba, a lenti lapokon ennek az időtöltésnek (és pénz költésnek :( ) az eredménye látható. Engem inkább az első és a második generációs konzolok érdekelnek (vagyis a pongoktól a második videojátékváltásig bezárólag szinte minden). Persze, kacsingatok a személyi számítógépek (home computer-ek) világa felé is, a Commodore 64 ugye a nagy kedvencem, mégis, az “Atari 2600-as kora” a gyűjtésem fő tárgyköre. Hogy miért? Mert ez egy izgalmas időszak volt, az ekkor hozott döntések, játék fejlesztések kihatottak a videojáték ipar és történelem alakulására, nem kis túlzással a jelenkorra is. Műfajok születtek, lefektették a digitális szórakoztatás alapjait, cégóriások, kiadók, fejlesztőcsapatok jöttek létre és buktak el. De nem csak Amerika, hanem Európa és nagyobb mértékben a Távol-Kelet is kivette a részét a történelem formálásában, majd végül Japán lett az, akik győztesen került ki a küzdelemből. Máig ők uralják a konzol piac jelentősebb részét (Nintendo, Playstation).
No meg persze, ott voltak a videojátékok. A kor legendái, amelyeken generációk nőttek fel és még ma ikonikus jelentőséggel bírnak. Én is elsősorban ilyen nagyobb neveket keresek az adott konzolra, vagy éppen olyan játékot, ami videojáték történelmi jelentőséggel bír.

A kép(ek)re kattintva lehet tovább navigálni az aktuális gyűjtemény csoporthoz.

Második generációs konzolok (szerkesztés alatt).

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .