A Mesemondó – Rémfilm, csak gyerekeknek!

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ott, ahol az ORTT nem cenzúrázta a tévéműsorokat, és Tibi bácsival lehetett Mariózni, volt egyszer egy Mesemondó című fantazy/mesefilm-sorozat, aminek minden része úgy kezdődött, hogy egy hálóköntösbe bújt öregfószer (John Hurt) hűséges, folyton parázó, beszélő kutyája társaságában, a kandalló előtt ücsörögve belekezd az aktuális történetben.

1295018

 

Ezek a részek általában komor, sötét hangulatú mondák, regék, népmesék élőszereplős feldolgozása volt, horrorfilmbe illő jelenetekkel, bábokkal, maszkokkal megspékelve. Annyira életszerűek voltak számomra, az így megelevenedett lények, vagy események, hogy a mai napig emlékszem a sündisznóemberre, a húsevő griffre (ahogy koponyákat ropogtat), vagy a királynőre, aki malacokat, porcelánbabákat szült (vagyis nem ;) ). Egy újabb példa, hogy akkoriban mennyire más volt a tévézési kultúra.

Aki újra látni szeretni a sorozatot, vagy kíváncsi, hogy miről van szó, annak jó híreim vannak. Nemrégiben kristophAIR jó voltából a sorozat részei elérhetőek lettek magyarul is! A lenti videóból kiindulva lehet szemezgetni a részek közül.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .