AEON OF SANDS – A homok sötét titkai

Bár Grimoire elvitte a főműsoridőt, korántsem ez az egyetlen dungeon crawler, ami mostanság készül. Hasonlóan ígéretes játéknak tűnik, a hamarosan megjelenő (90%-ban kész) Aeon Of Sands: The Trail. A német Two Bits Kid csapat által kalapált sci-fi-fantasy rpg-ben, főhősünk és társai kalandjait követhetjük a két nap tüze alatt sínylődő sivatagos világban. A szokásos “rácsalapú” mozgással, “négyzetről-négyzetre” haladva deríthetjük majd fel ezt a komor és hátborzongató vidéket.

Homoki fogasféreg vadászat viharban.

Homoki fogasféreg vadászat viharban.

Harcaink valós időben zajlanak majd (Might & Magic VI, Elder scrolls stb.), így talán az a gerillataktika jöhet be, hogy rárontunk az ellenséges csapatra, pár ütés-vágás követően gyorsan visszavonulót fújunk, H.P. töltés, majd ismét rajtaütünk a sérült, túlélő ellenfeleken. Aki további képekre, infóra vagy csak arra kíváncsi, hogy mi vár ránk ebben a poszt-apokaliptikus környezetben, olvasson tovább!

A történetközpontúság fontos eleme lesz a Aeon of Sands-nak, ezért is több feleleti lehetőségből álló párbeszédekkel találkozhatunk, és bizony válaszainknak, tetteinknek itt komoly súlya lesz. Olyannyira, hogy akár új pályarészekre juthatunk, vagy éppen kapuk zárulnak be előttünk, attól függően, hogy mikor milyen döntést hoztunk korábban. Sőt, az is az előzményeken múlhat, hogy kiből válik hűséges követőnk, esetleg halálos ellenség. A történetben ráadásul annyi csavar lesz, mint egy barkácsszaküzletben. Ebből kifolyólag, újrajátszás esetén, többféleképpen is befejeződhet a játék!

Bocs, haver, nincs egy cigid?

Bocs, haver, nincs egy cigid?

Hogy ne unatkozzunk, 20 helyszínen sok-sok, többszintes labirintus várja, hogy tiszteletét tegyük bennük, akár többed magunkkal. Természetesen, nem üresen álló turistalátványosságok ezek, legalább 40 faj és főnökeik várják, hogy bekukkantsunk hozzájuk egy fröccsre, ám elengedni már nem lesznek hajlandóak. De semmi baj, ha ügyesek vagyunk, a farzsebünkben már ott fog lapulni egy halálosabb hátba-veregető készlet. De nem csak fizikális bántalmazásra leszünk képesek, hanem verbálisra is! A fejlesztők két titokzatos mágia fajtát bocsájtanak a rendelkezésünkre. Az egyik objektumalapú varázslás, a másik pedig karakterközpontú. Hogy melyik mit takar, azt majd meglátjuk a kész műben, de valami igazi nyalánkságot ígérnek a 2 bites srácok.

Hú, lányok, én nem ezért fizettem!

Hú, lányok, én nem ezért fizettem! 

A komor, horrorisztikus grafika kézzel rajzolt, 2,5 D-s lesz, és belsőnézetben járhatjuk be a világot, ahol a nagy távolságokat, városok, helyszínek közötti utat, a térképen történő gyors-utazással tehetjük meg, mint pl. a Falloutban. Amúgy automatikus lesz a helyi útvonalak berajzolása is. A zeneszerzést már nem merték a srácok bevállalni, helyettük professzionális művészek fogják a háttér-melódiát szolgáltatni.

Az Aeon Of Sands: The Trail megjelenése még idén várható, Windows, MacOSX, Linux oprendszerekre! Természetesen, ha módomban áll majd, akkor ezt a játékot is tesztelni fogom ;)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .