Arcadia Savoya – Élménybeszámoló

Régóta terveim között szerepel eljutni a fővárosi Flippermúzeumba, de a távolság és az időhiány miatt ez eddig nem jött össze. Viszont a napokban sikerült eljutni a “kistestvér” kiállításra, a Savoya Parkban lévő Arcadiába. Noha kisebb helyen, kevesebb gépparkkal rendelkezik, mint a Flippermúzeum, az élmény így is rendkívüli volt. A hétvége ellenére nem volt sorban állás, minden géphez oda lehetett jutni. A legnépszerűbbnek a Mach Storm Arcade vadászrepülőgép szimulátorát találtam, arra kellett kicsit többet várni, hogy kipróbálja az ember, de szerencsére addig is volt bőven mivel elütni az időt.

Talán a legrégibb, működő, videójáték az Ataritól a Crash ‘N Score volt a maga 48 évével, őt követte a Space Invanders Delux verziója és az Asteroids, de természetesen volt még sok más klasszikus is (Pac-Man, Joust, Centipede, Golden Axe stb.). Valamint fénypuskás, autó-, lóverseny játékgépek, flipperek is az interaktív kiállítás részét képezték. Még a kisebb gyerekek is találhattak magukat szórakozást, míg apa/anya játszik, vagy éppen táncol (mert ilyen is volt). Személy szerint két nagy kedvencem volt az Asteroids, valamint a Namco quick and crash fénypuska játéka, de a fiammal jól szórakoztunk a Let’s Go Jungle-el és a Rampagel is, valamint neki még bejöttek a flipperek is. A családunk legkisebb tagjának pedig a “lábbal játszható” ufo stomper tetszett.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az Arcadia játéktermet, az utolsó információim szerint még egy évig maradnak a Savoyában, szóval hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .