Brutal Doom V.20 – Pokolian jó!

Ááááááá! SGtMarkIV moddercsászár végre szabadon engedte az eddigi legbrutálisabb Doom módosítását, ami véresebb, durvább, mint amilyen a játéklegenda valaha volt, talán még maga Carmack mester is ámulva forgolódik VR szemüvegében a végeredmény láttán. Én is rákattantam a modra, amint az a “friss” bejegyzésekből látszik is. :D

Some-Brutal-Doom-v20-brutality-to-satiate-your-hunger-for-Doom-News-G3AR-600x300

 

A BD. V.20 abban zseniális, hogy miközben alaposan átszabja a játékot, végig megőrzi a Doom széria szellemét, eszenciáját. Elég csak azt megnézni, hogy egy ellenfél hányféleképpen hullik, robban, fröccsen darabokra, kenődik fel a mennyezetre, máris elégedetten csettinthet minden modra éhes ínyenc. Persze SGtMarkIV alkotása nem merül ki, a b kategóriás horrorfilmeket megszégyenítő belsőség özönben. A fegyverek is kaptak egy alapos plasztikát, a legtöbb immár rendelkezik másodlagos tüzelési opcióval, van gránátunk, valamint kedvencünk, a minigun az új köntösében igazi tömegszaggató fegyverré alakult. Igaz, gondban lehetünk, ha cyberdemonra szeretnénk menni vele, mert pontatlan célzás esetén, a máskor a bizonyos fal tipusokon is átfuródó golyók, itt gellert kapnak a pokolrémlény fém testrészein. (ÁÁÁÁ!!!!)

doombrutal3

Mi sem halunk meg simán. Itt éppen felzabálják a maradványainkat.

 

Találhatunk még démonrúnákat, ezek felszedése után csak elő kell kapni az öklünket, hogy életbe lépjen a „rip and tear” dühöngő üzemmód, amiben katonánk látványos, brutális animációk közepette veri szét az ellenfeleket. Lásd a lenti képet, a tusolást puskatussal.

doombrutal7

Ez az, kicsit jobbra, még egy kicsit. Ott jó, ott viszket.

 

A pokol teremtményei sem maradtak meg a szokványos id kreálmányoknak. A tűzgolyós impek immár képesek ránk ugrani, a kedvenc démonkánk (pinky) félig szétesetten, fél karral is jön ránk, de akkor sem vagyunk biztonságban, ha lekaptuk a shotgungos fickó lábát, utolsó erejével előhúzhatja pisztolyát, és egy-két utolsó lövést adhat le ránk.

doombrutal4

Pinky sosem adja fel.

 

És még napestig sorolhatnám azt a rengeteg tartalmat, amit a BD. V.20-ba tömtek, egy hétvégényi játék után sem tudtam mindet felfedezni. Aki kíváncsi rá, kapja le gyorsan, és próbálja ki személyesen, ehhez mindössze a modra, az eredeti játék(ok) fájlaira, és pl. a Zandronumra van szükség.

Újdonságok listája és letöltés

doombrutal5

Lenni, vagy nem lenni, ez itt a rémség – William Doomspear

Jó nosztalgiázást! :D

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .