Albion – MODifikáció

Tegye föl a kezét, akinek az Albion játékról nem egyből a macskafejű lénynéni mellei jutnak az eszébe (remélem, nem vagyok egyedül ezzel :D).

Ha van olyan régi játék, ami feltétlen végig szeretnék még játszani, vagy másképpen mondva a gamer-bakancslistámon szerepel, az az Albion. Már akkor megtetszett, amikor anno az 576 Kbyte lapjain olvastam róla egy ismertetőt (igen, a cicacickók emléke is onnan van), de az idő tájt valahogy nem jutottam hozzá/gépem nem volt elég (az esetek 70%-ban mindig a gyenge PC-m miatt szívtam). Azóta többször nekifutottam, a DOSBox emunak hála, de ezért vagy azért mindig félbemaradt.

 

Albion_5

Egzotikus retroerotika

Most azonban a cseh fiúk összedobtak nekünk egy ügyes módosítást, amivel a modern gépeken is elfut a játék. Ráadásul kapott egy pofásabb 3D rendelést. Ehhez az eredeti játékon kívül, a lenti linken elérhető fájlokra lesz szükség. A telepítés maga roppant egyszerű: a letöltött módosítást bemásoljuk a játékkönyvtárába, majd a main.exe-t albion.exe-re nevezni. Utána, ha szükséges, SETUP.INI-be kell beállítani az elérési utat. Valamint van egy config fájl is, amiben a felbontást, teljes képernyőt lehet állítani.

Linkek (bal sarokban angolra váltható a nyelv!):

Jó nosztalgiázást!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .