Commodore 64 és Amiga képes lexikonok

Szeretem a Kickstartereket, az alkotói szabadás egyik fontos mérföldköve, álmok megvalósítója, ezért ha lesz valami, ami köthető retro témához (mint ez a bejegyzés), itt biztos olvashattok róla (előbb vagy utóbb).

Elsőként itt egy angol nyelvezetű könyv, pontosabban művészeti album, Commodore 64 : A visual Commpendium néven, ami szintén a kickstarternek köszönheti a létrejöttét. Körülbelül 230 oldalon keresztül nosztalgiázhatunk a lexikonban, minőségi képekkel (screenshotokkal), rövid leírásokkal, a játéktörténelem egyik leghíresebb „konzoljáról” és a rajta futtatható nevezetesebb játékokról. Egyedülálló alkotásról van szó, ami a jelek szerint sikeres is lett.

 

Blue max
Egy “kék” oldal a könyvből

 

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy itt a sorozat következő része. A készítők újra kickstartoltak, ezúttal az Amigát helyezték a középpontba. A napokban záródó kampány szintén diadallal ért véget, így most az Amigások is kapnak egy művészeti lexikont.

Ez az új „képes album” már jóval hosszabbra sikeredett, mint az elődje, sőt, a közel 150 játékból lőtt képeket, immár szinte kivétel nélkül, dupla oldalon élvezhetjük. A könyv mellé járó extrák közt pedig Another World posztert, Amigás tollat és sok más nyalánkságot is találhatunk.

 

lemings

Az Amigás kiadásban már lemingelhetünk.

 

Sajnos, kissé borsosak a könyvek árai (nekünk), kb. tízezerX magyar valutába fájna darabja. Szóval, érdemes várni egy akciót.

Végezetül, fontos itt megemlíteni, hogy nekünk is van egy hasonló könyvünk, még pediglen Beregi Tamás – Pixelhősök című hiánypótló remeke. Erről is majd írok pár sort később.

 

Videó a könyvről :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .