Dynablaster – Online durrogtatás

Az általános iskolai számtech-szakkör gépeiről – 486-osok, esetleg 1-2 generációval fiatalabb Pc-k – sosem hiányzott a Dynablaster, ami amúgy eredetileg Bomberman nevet viselte, csak az Európai kiadásokat átkeresztelték. Ez is olyasmi „vírus játék” volt, mint a Wolf3D vagy a „mario.exe”. A népszerűsége abban rejlett, hogy egy gépen ketten (vagy többen) is játszhattunk egymás ellen; pakolhattuk le a kis bombákat, hogy aztán minél előbb, utat robbantva a másikhoz, kinyírjuk az ellent. Feltéve, ha hamarabb nem porlasztottuk el saját magunkat, mint ez oly sokszor előfordult. :D Leegyszerűsítve, a győzelem abban rejlett, hogy tovább kellett kibírni balfékeskedés nélkül, mint a másik gombsort nyomogató. De, ha esetleg átrobbant a fal, akkor kezdődött az igazi móka, indult „fogócska”, sarokba szorítosdi.

 

dyna-blaster-ss2

 

Mára a Bomberman-t is elérte a modernizáció, így az internet, sok feldolgozása készült webes köntösben is, ezek közül most egy játékot emelnék ki, noha van még kismillió. De jelenleg talán a leginkább teljes körű Bomberman remake a Game of Bombs. Van benne minden, ami elvárható egy online feldolgozástól: hatalmas pályák, rengeteg játékos, bootok, különféle felszedhető tárgyak, új mozgások, skinek (akár saját gyártású is), fejlődés, játékmódok, plecsnik stb. Érdemes rászánni pár percet, még regisztrálni sem kell:

Game of Bombs

A klasszikus pedig letölthető ITT.

dynablst

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .