Falcon Patrol avagy instant lövölde az éhező programozótól

A Falcon Patrol igazi klasszikusként, szinte mindig előkerült a “commodoros napokon”. Előnye volt a gyors “betöltés”, mind a két része megvolt a kazettákon – repülő és helikopter ellenséges -, valamint hamar le lehetett zavarni vele a köröket, vagyis kellően gyorsan jutott mindenkinek lehetőség, hogy ropogtassa a botkormányt. Persze, amikor valamelyikünk elkapta a ritmust, és sikerül neki többször landolni (általában a második-harmadik leszállás körül ért minket letolt gatyában a halálos lövés), vagy a következő szintre lépni, akkor már személyessé vált az ügy, és persze a „HI” pontok döntögetése lett a célja mindenkinek.

 falcon.jpg

Ritka pillanatok; két ellenséges gép egyszerre elpusztítva.

Mint azt említettem, a játéknak két része jelent meg (mindkettő sivatagos környezetben – Közel-kelet/Egyiptom hibrid világ – játszódott), az elsőben gonosz vadászrepülőgépekkel vehettük fel a harcot, a másodikban, pedig harci-helikopterek játszottak velünk halálos fogócskát. Utóbbiak már nem csak a városra és ránk szórták a rakétáikat, de újításképpen egyes fajtáik radarzavarót és légvédelmi ütegeket is tudtak telepíteni (ezek a “tojó” helik persze kedvelt célpontjaink voltak, csak ügyeskedni kellett a joyal a lefele-rézsút lövésért. :D ). A második rész amúgy nem lett nagy kedvencünk, nehezebb volt, mint az első, és talán ezét is hanyagoltuk a “vigyorgó” helikoptereket.

 

FalconPatrol2.jpg

Falcon Patrol a C64-en után Spectumra is kapott egy portot.

 

A repülős lövöldét az a Virigin games jelentette meg, aki később a Dune 2-őt adta nekünk, ráadásul a Falcon Patrol volt a cég első lépése a piacon. A játék egyszemélyes alkotója, egy Steve Lee nevű arc, aki szerint előnyt jelentett azokban az időkben, ha egy programozó képes volt hosszabb ideig dolgozni kajálás nélkül, valamint, ha olyan barátnőt talált maga mellé, aki elfogadta, ha élete szerelmének a készülő játék befejeztéig nem jut ideje romantikázni, és kettőjük közt a nyelvhasználatot is max BASIC formában jöhet létre. :D (További infókat lásd a lejjebbi képen, amit köszönök a német http://www.c64-wiki.de-nek.)

 Falconpatrolstevelee.jpg

 

Végül a dallamos kis introt hallgatva tisztelegjünk a játék előtt, ami legalább annyira szórakoztatott, mint bosszantott, amikor 100 pontra az új rekordtól belénk repült egy troll’kopter.

 

     Amúgy készült egy frappáns kis remake belőle, aminek videóját itt lehet elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .