Golden Axe Genesis 3.0 – Remek remake sorozat

Ha nincs programod estére, esetleg haverokkal tolnátok valami (retro) játékot a gépen, akkor kattanj a továbbra, mert a Golden Axe Genesis-t pont neked találták ki. De akkor is nyert ügyed van, ha csak a legendához méltó átdolgozásra vágysz.

VAL - 0045 -- Golden Axe II
Golden Axe a Pc-s offline-multi király

Anno a PC-sek körében talán nem kínált semmi nagyobb szórakozást a két játékos/gép téren, mint a Golden Axe (oké, nálunk a Jump’n’Bump is menő volt :P). Ezzel az oldalnézetes verekedős Sega porttal én a legjobb haverom PC-jén találkoztam először, mondanom sem kell, hamar Top 1 unaloműző lett, utána még évekig elővettük, sőt, programozás órák szünetében (kb. 10 évvel később) még mindig inkább ezt toltuk, mint a C.S.-t. Egyetlen hátránya a billentyűzet buffer okozta “csipogó” akadás volt, valamint a sokadik bukta után rá lehetett unni a folyamatos újrakezdésre (általában a főboss előtt egy pályával vagy éppen Death Adder kezei által hulltunk el).
A három választható karakter közül (szerintünk: Conan a barbár, a Csaj, és a viking ), senki sem akart a nővel lenni, noha a kék gatyás csávó volt a leggyengébb. Ezért aki “elhappolta” a menő törp karit, számíthatott egy-két “véletlen” hátbavágásra (a “baráti tűz” ugye él a játékban). A profibb játékosok ezt amúgy úgy oldották meg, hogy mindig Conan kapta meg a hátas lényeket, varázsitalokat, támogató jelleggel, míg a szakállas társa az élvonalban harcolt. Ez addig működött, míg egy-két véletlen tűzgolyó általi hátba lövés után, a zöld törp egy nyakassal vetett véget Conan lovas karrierjének.

goldec64

G.A. C64 kazetta kép

A nehéz ellenfelek (és haverunk) okozta feszültséget a fejrázó, zsákos mókusok (akik gnómok lennének) felugrásával vezettük le. Illetve a társéval, aki annak ellenére, hogy korábban tisztáztuk vele, ne legyen láb alatt, és maradjon a tűznél a későbbi osztozkodásig (értsd: a mókusok távozása után felvenni a cuccot), csak oda trollkodott oldalast csenni. Ezért az első tábortűznél általában valaki mindig vesztett egy életet, és ha az időbe belefért a másik is. :D
A SEGA többek közt Makoto Uchida-t bízta meg a játék létrehozásával, akinek ez volt a második ilyen jellegű projektre (az első az Altered Beast nevű, szintén hasonszőrű játék). A Golden Axe sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a játéktermi gép után még vagy száz felé portolták (C64, DOS, Amiga, Atari, Spectrum stb.), majd több folytatás is készült (az utolsó xbox 360-ra), volt sikeresebb (G.A. 3), vagy kevésbé jó (G.A. 2) de nekünk, PC Geekenek csak egy Golden Axe létezett.

Egészen mostanáig, mert bátran ki merem jelenteni, elkészült egy olyan remake/átírat, ami úgy tesz hozzá az eredetihez, hogy közben a retro érzést meghagyja. Ezt pedig egy testvérpár fejlesztő brigádnak a S.E.E.P.-nek köszönhetjük. Az egyszerűen Golden Axe Genesis néven futó játék a következő nyalánkságokkal gazdagította az alapot:

  • 13 (+4 titkos) játszható karakter (Death Adder!!!)
  • 3 játék mód.
  • Választható tovább haladási út, eltérő befejezéssel.
  • Tovább fejlesztett manók, túszok.
  • Egyedi kombók.
  • Tovább fejlesztett élet/varázs jelző csík
  • Változatos pályák
  • More FUN!

Természetesen emulátor nélkül fut a játék Win7-en is (64bitesen tesztelve).

A játék INNEN tölthető. 

Aki a Golden Axe történetére kicsit bővebben is kíváncsi, annak pedig ezt a linket ajánlom: Golden Axe orrba-szájba!

 

Screenshot_4Törp-papa és a gyíkember a G.A. Genesisben.

 

Jó nosztalgiázást!

 

2 Responses to “ Golden Axe Genesis 3.0 – Remek remake sorozat ”

  1. Nekem volt meg először? :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .