Heroes & Cowards – Friss C64 szöveges kalandjáték

A Commodore 64 élt, él és élni fog, ahogy azt a bölcs dél-konkládiai mondás is tatja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a mai napig jelennek meg rá játékok, és nem is egyszerű, házi barkácsok, hanem mint azt a blog elején említettem, egész komolyak, sokuk a jelenkor nagyjaihoz hasonló díszdobozokban, finom extrákkal. A Retrogeek pedig szent céljául tűzte ki, hogy ezek közül alkalmanként említést tesz néhányról.

hce5

Ma a Heroes & Cowards – The Pentagram of Power alcímmel ellátott szöveges kalandjáték van a terítéken. A ’92-es Brubaker alkotói újra BASIC nyelven kezdtek cseverészni, aminek eredményeként megszületett a fent említett játék. A leírás szerint főhősünket éppen a Barátok köztre készül a tévé előtt, amikor is magába szippantja egy misztikus, fantasy világ. Majd jön a szokásos sztori: össze kell gyűjtsünk az aktuális varázstárgy (pentagramma) öt bűvkövét, hogy lenyomjuk vele majd az ügyeletes fő gonoszt, és megtörjük az átkot. Persze ezt ezeregy gáncs, rejtély, rejtvény, fejtvény akadályozza, így saját leleményességünkön múlik a világ, Dartenwood sorsa.

h_and_c_verb_menuPillanatkép az akciómenüről.

Aki hajlandó a megfelelő Ejrót kicsengetni, az kaphat a játékhoz szép acél díszdobozt, könyvet sok érdekességgel, kulcstartót, viaszpecsétes oklevelet, zene cd-t, valamint magát, a varázs pentagrammát:

 

hero-edition

Bevallom, most kedvem lenne venni egy a lenti képhez hasonló, színes burkolatú C64-et, és egy szombat délután végigjátszani rajta a játékot. Persze közben ott lógna a medálion a nyakamba. :D

Out_of_Order_Goldener_C64

 

Kell nekem is!!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .