Kaland Játék Kockázat legendák – Ian Livingstone, nemdebár?

Ian Livingstone-t az igazi öreg rókáknak nem kell bemutatni, amellett ugye, hogy Steve Jacksonnal vállvetve írták a Kaland Játék Kockázat könyveket, még játékfejlesztéssel is foglalkozott, később pedig az Eidos elnöke lett. (És rengeteg játékot köszönhetünk neki(k), olyan, ma is ismert, neveket, mint a Tomb Raider, Hitman, Deus Ex, vagy a kicsit kevésbé népszerűbbeket, mint pl. az Omikron nomad soul volt.)

“Karakterlap” és a főhős, aki te vagy.

“Karakterlap” és a főhős, aki te vagy.

Nos, idén Livingstone és Jackson bácsi első, és talán leghíresebb könyve, a Tűzhegy varázslója lesz 35 éves. Ennek apropójaként a Nomad csapattal karöltve videojáték formában szeretnék feldolgozni a könyvek világát és visszaadni a hangulatát. Hogy mit várjunk tőlük, arról infók, képek és egy röpke videó a “tovább” mögött.

Az én első kjk könyvem amúgy pont a Tűzhegy varázslója volt (a városunk egyetlen, kb. 2 évig működő antikváriumában vettem meg, jó 22 éve), és utána rengeteg ilyen könyvet vettem és  olvastam, játszottam végig. De ezekről majd máskor. :D

A döntésünk remélhetőleg bölcs lesz.

A döntésünk remélhetőleg bölcs lesz.

Tehát fel/átdolgozás kártya alapú szerepjáték lesz, a különféle lapokat gyűjtögetve lehet majd felturbózni a dobókockánkat (!). Miközben a paklihoz valót kaparjuk össze, bejárhatjuk Allansia kontinensén (ugye, ebben a világban játszódnak javarészt a kjk könyvek), ahol a harcok mellett sokszor kell megfontolt döntést is hoznunk, mivel lehet, hogy a válaszunkon múlik a karakterünk élete (és itt nincs lehetőség visszalapozni :P). Három fő könyv, a Tűzhegy varázslója, a Tolvajok városa és a Káosz Fellegvára adja a játék velejét, de lesznek más városok, labirintusok is, ahol latba vethetjük a tudásunk, és a kockánk erejét. (rím!)

Jelenleg kb. a játék 80%-a kész, és ha sikeresen próbára tesszük a szerencsénket, akkor akár Június végén Steam mellet, iOS és Androidon is elérhetővé válik, hogy akár nyaralás közben, mobilon is lapozz, kattintgathassunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .