Kynseed demó! – Harvest Moon és a Fable szerelemgyereke

SNES emulátoron anno hosszú hónapokat kapálgattam a Harvest Moon nevű „farmmenedzselős” játékban, mire végigvittem (kiakasztottam); végül sikeresen megpucoltam az egész földet, volt turbósított kapám, állataim, feleségem, gyerek (a rózsaszín hajú csajt vettem nőül). Azóta gyakran megdobban a szívem, ha hasonló játékba botlok, bár eddig csak a Stardew Valley jutott elég közel a H.M.-hoz a képzeletbeli toplistámon. Ám, a napokban belebotlottam a Kynseed kickstaret oldalába, és azonnal megfogtak a srácok a kampánnyal, ugyanis egy kibővített, újragondolt Harvest Moon szerű, 2D-s, sandbox játékot kezdtek kalapálni a csűrben.

Kezdjük azzal, hogy a játék készítői ex-Lionhead tagok (Matt Allen, Neal Whitehead, Charlton Edwards, és besegít még Russell Shaw is a hangoknál), és kezdetben szintén egy tanya menedzselése lesz a feladat. Ám ezen simán túlléphetünk, és akár a saját tavernánkban csapolhatjuk a borsodit, mérhetjük pult alól a 100% vegyest, vagy akár üthetjük addig a vasat, amíg az meleg; mienk lehet a városi kovácsda. Természetesen nem maradhatnak el a négylábú társaink (kutya, cica stb.), akik, és itt figyel be a Lionhedes múlt, emlékezni fognak mindenre, amit velük tettünk! Úgyhogy gyakran kell majd vakargatni a blöki fültövét, ha jót akarunk magunknak.
Ízelítő videó fent, további részletekért, infóért valamint a demóért, mert az is van, erre tessék fáradni:

Egy kicsi Sims, egy kicsi Harvest Moon mindezt egy Fabel szerű környezetben. Jól hangzik? Bizony jól. Kezdjük azzal, hogy tényleg elég jól átgondolt világot kapunk, de nem csak az imént említett számtalan szakma, elfoglaltság miatt (akár saját várost alapíthatunk). Karakterünk és a többi élőlénynek, akár az évszakoknak a Kynseedban, megvan a saját, egyedi ciklusuk. A fiatal hősünk lassacskán növekszik, férfi/asszony korba lép, megnősül, utódod nemz, megöregszik és végül, élete telén, elhalálozik. Helyét a gyereke veszi át, így vele folytathatjuk azt, amit apucival elkezdtünk. Ugyanígy hűséges négylábuink felett szintén eljár az idő, eltávoznak az örök kolbászmezőkre. Középpontban amúgy egy mágikus családfa lesz, amit “ajándék” kapunk a játék elején, ám természetesen ez mégsem lesz annyira ingyen, mindazt elsőre gondoltuk.
Ha már varázslat. Igazából nem a hagyományos fantasy elemekkel fogunk találkozni a Kynseedben, a háttér felépítéshez a Brit flórkorból, legendákból merítenek a készítők, akik a Fabelen edzett lelkük kicsiny darabját szintén hozzáteszik majd az alapokhoz. Minden falunak lesz saját ünnepe, fesztiválja, hagyománya, amelyek szerves részét adják a játéknak (pl.: mikor tavasszal a mókus kettőt kurjant, akkor kell elvetni a sulykot, vagy szüreti-feszten lehet összefutni az édes vörössel, a helyi pincészet díjnyertes borával stb.)

Kutya és káposzta

Kutya és káposzta

Nem maradhat ki a harc sem. A kalandor élet szépsége szintén válaszható életpályamodell, ám figyeljünk rá, a teremtmények, szörnyek szintén egyedi periódusokkal rendelkeznek; lehet a téli álmot alvó Troll csak tavasszal riogatja a fehérnépet, így érdemes akkor más vadra menni.

Ha pedig utazni támad földesúri kedvünk, akár malacháton, cocagolva mehetünk a havi vásárra. Sőt, akár bedrogozhatjuk kedvenc sertésünk, hogy vadkanként száguldjon velünk a búzakalász mezőkön :3 (Ja, azt mondtam, hogy karakterünk allergiás is lehet?!?! :D)

Hó volt, hó nem volt...

Hó volt, hó nem volt….

A melódiát pedig a Lionhead mesterzenésze, Russell Shaw (!!!) fogja szolgáltatni, aki a Fabel, Black and White, Dungeon Keeper dallamos nótáit hangszerelte a hőskorszakban.

A fícsőr lista elég hosszú, próbáltam a lényegesebbeket kiemelni a kickstarter oldalról, ahol támogatni és demót letölteni is lehet!

És ofc. mihelyst lesznek friss hírek, hozom is őket melegében :)

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .