Mario fejében

Szeretem a remakeket. Persze a jól sikerülteket, nem az összegányolt, agyon butított marhaságokat, amikben csak a régi nagy név az érték, nem a tartalom. Viszont azt is tudom, hogy nem mindent lehet/szabad “felújítani”, sok klasszikus úgy jó, ahogy van (volt). Ez utóbbira lehet jó példa a youtubos körökben garázdálkodó Freddie Wong által régebben közzétett First Person Mario elnevezésű animáció, illetve a napokban elkészül “folytatása”, ami Mario utolsó pályáját mutatja be, egy “mi lenne ha ma készült volna a játék” videóban:

A sarokban a kis radar segít tájékozódni, mert amúgy elég összevissza forgás az egész. Mondjuk én személy szerint csak az első Pc-men játszottam Marioval (a híres egy exe-s verzióval), valamint a következő postokban feltűnő formában találkoztam a begombázott vízvezeték szerelővel.

Tehát, érdemes lenne így remakelni egy (A) platform játékot? És ha a fenti formában, ma jelenne meg a játék, vajon siker lenne vagy bukás? :) 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .