Out Run – Játékteremi aszfatlbetyárkodás Pc-n

Még mindig tombol kint a nyár (legalábbis a naptár szerint), így ideje bepattanni a tűzpiros Ferrari volánja mögé, tövig nyomni a gázpedált, hogy a mellettünk szájrúzsozó szőke cicababának megmutassuk, ki az utak legnagyobb királycsászár arca. Akinek ez az életérzés nem adatott meg, most az Out Runnal kipróbálhatja, egyből két játékkal is, hogy milyen lehet 200valahány km/h-val tépni a soksávos autópályán, ofc. mindezt retro környezetben. Noha a Sega klasszikusa (vagyis annak az átirata, erről később) egy játéktermi gépen, kormánnyal, sebváltóval lenne az igazi, de billentyűzettel is elég addiktívak lettek az átiratok.

out_run_a

A képen minden rajta van. Az eredeti “játékgép” is.

 

Mint azt írtam, két verzióval is csapathatunk, az első egy böngészős emulátoros, ez áll képileg a legközelebb az eredeti Sega sikerjátékához (nem véletlen), a másik pedig a Amstrad CPC konzol remakeje, Pc-re. Ez utóbbi azért “kissé” felturbózott az eredetihez képest, viszont még béta állapotú.

out2

Amstrad remake

 

A böngészős játék erre leledzik. (Play now! gomb).

A jelen pillatatban még béta állapotú, de játszható verzió pedig innen letölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .