Papírmakettek – Gödöllőtől Shamblerig

Imádom a maketteket, régen magam is készítettem egy párat, főként műanyag, repülő modelleket raktam össze, de papírból megépítettem a Mir űrállomást az akkori aktuális kinézetében – végül is, jelen pillanatban is hasonló állapotban van mind a kettő :).

A legelső papírmodellem – és talán másoknak is – a gödöllői kastély kivágósa volt (bejegyzés alján a kép), gondolom szülői segítséggel rakhattam össze, mert az biztos, hogy kézügyesség skillem 2 szintű lehetett (akár csak most). Azt itt érdemes megemlíteni még, hogy azóta sem készült ilyen minőségi makett sorozat Magyarország híresebb épületeiről, így ha valaki lát a vaterán, antikban egyet, vegye meg, mert lehet az utolsó darabok egyikét viheti haza.

quake

Na, le mersz hajolni a fegyverért?

A napokban viszont egy olyan mondhatni egyszerű, nagyszerű és az oldal profiljába illő papírkivágósra találtam, amivel megéri szöszmötölni, mert:

a, vagányul mutatnak a monitor mellett

b, igazi (Retro) Geekségről tehetünk vele tanúbizonyságot.

Egy Captin Nod nevű uraság ugyanis, aki kikaparta a Quake és a Half Life pak fájlokból az általa kedvelt karakterek grafikai modelljeit, amiket utána a pepakura designe nevű programmal megszerkesztett kivágósra.

A végeredmény a képeken látható, és pdf-ben INNEN letölthető. A bátrabbak akár össze is rakhatják. :D

 

cvicvi

Egyik legeredetibb Half Life fegyver, a Snark.

maket

Gödöllői makett kastély

3 Responses to “ Papírmakettek – Gödöllőtől Shamblerig ”

  1. Hello ,i would ask you if are possibility to get build instruction for Godoloi Krassalkovicz Kastely.I have 11 sheets with part only.I dont know if it is complete model.Thanks for help.Slawomir from Poland

    • Hello! Sorry, i dont have any instruction, idk where mine is. The book is very rare, i try search on the hungarian internet, but i only found nothing.

  2. Hello, if you need instruciton for Gödölői Grassalkovich kastély paper model, send me message to pmtest@email.cz . MiG

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .