Papírmakettek – Gödöllőtől Shamblerig

Imádom a maketteket, régen magam is készítettem egy párat, főként műanyag, repülő modelleket raktam össze, de papírból megépítettem a Mir űrállomást az akkori aktuális kinézetében – végül is, jelen pillanatban is hasonló állapotban van mind a kettő :).

A legelső papírmodellem – és talán másoknak is – a gödöllői kastély kivágósa volt (bejegyzés alján a kép), gondolom szülői segítséggel rakhattam össze, mert az biztos, hogy kézügyesség skillem 2 szintű lehetett (akár csak most). Azt itt érdemes megemlíteni még, hogy azóta sem készült ilyen minőségi makett sorozat Magyarország híresebb épületeiről, így ha valaki lát a vaterán, antikban egyet, vegye meg, mert lehet az utolsó darabok egyikét viheti haza.

quake

Na, le mersz hajolni a fegyverért?

A napokban viszont egy olyan mondhatni egyszerű, nagyszerű és az oldal profiljába illő papírkivágósra találtam, amivel megéri szöszmötölni, mert:

a, vagányul mutatnak a monitor mellett

b, igazi (Retro) Geekségről tehetünk vele tanúbizonyságot.

Egy Captin Nod nevű uraság ugyanis, aki kikaparta a Quake és a Half Life pak fájlokból az általa kedvelt karakterek grafikai modelljeit, amiket utána a pepakura designe nevű programmal megszerkesztett kivágósra.

A végeredmény a képeken látható, és pdf-ben INNEN letölthető. A bátrabbak akár össze is rakhatják. :D

 

cvicvi

Egyik legeredetibb Half Life fegyver, a Snark.

maket

Gödöllői makett kastély

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..