Tiberium Szántás – Játszd újra, Kane

A korábban említett Dune 2 volt az első lépésem az RTS játékok világába. Utána, sokáig maradtam is a Westwood vonalon. Bár a Command and Conquer (1) kimaradt, és a Red Alert 1-el sem játszottam a saját gépemen, havernál ülős-nézős kategória volt, a Tiberian Sun végül az első 100%-ban (NOD/GDI) végigjátszott RTS-em lett, akár csak öcsémnek. Egészen a Red Alert 2-ig szinte csak ezt nyúztuk. Sőt, az anti-kocka haveri körben is volt egy osztálytársam, aki szintén fanja lett a játéknak, ami akkoriban elég nagy szónak számított.

 

6920-command-conquer-tiberian-sun-firestorm-windows-screenshot-last

Az biztos, hogy az élőszereplős, csúcsminőségű videók, átvezetők sokat dobtak a játékon, volt, amikor csak azért toltuk késő estig, hogy megtudjuk, hogyan alakul a történet, amit nyelvtudás hiánya miatt, csak nagy vonalakban sejtettünk. (A mai napig megborzongok, az első indításkor – az „új EVA verzió településekor” – lejátszódó, híres welcome back commander-es videón. És itt megemlítem öcsém kedvenc soundtrackjét a Mutants-t is, amit a „tehénbőgős” részekért talált viccesnek :D)

A másik sikerelem számunkra az eddigitől eltérő látványos egységek voltak (főleg GDI részről), ezek egészen új színt adtak a játéknak, lehetett mindent újra tanulni. (Jó, én sosem voltam nagy stratégai mester, szerettem aprólékosan kiépíteni a bázist, erőfallal, gondosan telepített tornyokkal stb., így mindig elpáholtak multiban.)

Ugye, azt mindenki tudja, hogy a Tiberian Sun régóta ingyenesen tölthető több Westwood klasszikussal egyetemben (Dune 2000, Red Alert 1-2 stb.), teljes verzióban videó/videó nélkül, de akár sima, online mókázásra is található sima kliens. Persze, a mezei usernek sosem elég az amit kap, éppen ezért moderrek csapták szét a játékokat, hogy teljesen felhasználóbaráttá tegyék azokat.

Mammoth_Tank_MkII_01

A híres hirhedt MAMMOTH MK II

Ilyen mókolás eredménye a napokban frissült vadi-új Tiberian Sun kliens, amivel pikk-pakk telepíthető a játék, akár a Firestrom kiegészítővel, valamint tartalmaz egy javító csomagot is:

  • Windows 7, 8.1, 10 támogatás
  • FinalSun térkép szerkesztő
  • Extra játékopciók (keményebb AI, Szuperfegyverek tiltása stb.)
  • Új mappok (a T.S. közösség ajánlásával).
  • Skirmish moddolás (előre meghatározható kezdéspontok, csapatok).
  • TS INI bugok javítása.
  • Grafikai hibák csiszolása

Így semmi akadálya, hogy újra elővegyük a klasszikust, akár a hivatalos oldalról, akár a lenti klienst letöltve újra harcoljunk a Tiberium mezőkért.

Házibarkács kliens letöltése

Jó nosztalgiázást! :D

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .