Hail!

Tudom, tudom,

jó pár oldal, blog létezik, amelyek a „retróság” minden árnyalatával foglalkozik, akár napi szinten, vagy tematikusan. És ez így jó. Nem akarok változtatni, nem akarok én is egy tucatblogot létrehozni, és olyan dolgokról írni, amit nem tapasztaltam. Nem. Én szimplám nosztalgiázni szeretnék, elmerülni kicsit a „régvoltdejóvoltban” – ezért is lesz itt játéktól a filmig minden –, és noha alig múltam 30, az informatikában (vagy inkább a geekségben, hogy előrevetítsem a blog témáját) ez már öregnek számít. Nagyon öregnek. Gondoljunk csak bele, hogy 30 éve, még a commodore 64 volt „A Számítógép” (és mivel akkor tájt születtem, mikor e ketyere az egekbe emelkedett, legyen ő az első mérföldkő, ameddig visszatekintek)! Vagy, hogy ’81-ben jött ki az elő Indiana Jones film, illetve adták a magyar mozik a Vukot! Ugye, milyen rég is volt? :)  

Tehát mitől lesz más ez a blog, mint a többi? Semmitől! Csupán megpróbálok visszakalandozni egy kicsit a múltba, és közben mai szemmel górcső alá venni a fiatalságom nagyobb kúlt ikonjait, meghatározó élményeit, és ha lehetőségem lesz rá, egy-két pluszt, érdekességet is csempészek majd az emlékek mellé. Mindezt úgy, hogy a mára gyakorolt hatásait is szem előtt tartom (így jönnek majd képbe az indie játékok, remakek).

Vagy valami ilyesmi :)

 

Ja, és persze lesz csoki teszt is ;)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .